Sveiciens! 

esi nonācis mājaslapas sadaļā par mūsu saimniecībā piedāvātajiem pakalpojumiem

 gaļas lopu audzētājiem, medniekiem un citiem interesentiem:

kautuve

GAtavināšana, sadale, fasēšana

gaļas pārstrādes sortiments

1. daļa: Kautuve, Lopu pārvadāšana, pirmskaušanas novietne

SPIED TE- PDF FAILS LEJUPIELĀDEI PAMATINFO

SIA “TERŪNA” SERTIFICĒTA ATZĪTA KAUTUVE. PVD REĢ. NR. 078422, A VĒRTĒJUMS.

Kvalificēts pārvadātājs ar visām nepieciešamajām atļaujām. Kaujam liellopus, aitas/jērus/kazas. 

Ceļa izmaksas: 0.80 Eur / km abos virzienos.

***Nolīgšana kopējam ceļam virs 100 km bez papildus nolīgšanas maksas. Nolīgšanas maksa lopa savākšanai zem 100 km 20.00 Eur / reize.

***Iedzīšanas laiks piekabē: 30 minūtes. *Par papildu laiku, kas jāpavada saimniecībā vai uz lauka 10.00 EUR / par katrām 30 min.

Pirmskaušanas novietne: tīra, ērta, ar dzirdnēm, labu drenāžas sistēmu un iespēju pabarot. Zem nojumes - piemērotas visiem laika apstākļiem.

Novietnes boksi:  savstarpēji atdalītas telpas, lai mazinātu saskarsmi ar citu ganāmpulku lopiņiem, tādējādi mazinot stresu.

2. daļa: LIellopu kaušanas izcenojums (opcijas)

SPIED TE- PDF FAILS LEJUPIELĀDEI

140.00 Eur/gb. *Bez subproduktu pakas, bez transporta izdevumiem.

150.00 Eur/gb. *Ar starta subproduktu paku, bez transporta izdevumiem.

160.00 Eur/gb. *Ar lielo subproduktu paku, bez transporta izdevumiem.

170.00 Eur/gb. *Ar pilno subproduktu paku, bez transporta izdevumiem.

Nepieciešamā dokumentācija no saimnieka: Lopa krotālijas nr., novietnes nr., vetārsta vārds, uzvārds.

Ievērot! Lopam jābūt tīram, atbilstoši dzīvnieku labturības noteikumiem! Papildus maksa tiek piemērota par netīra lopa pieņemšanu un apkopšanu.

Subproduktu paku atšifrējums:

Starta paka: Rūpīgi atdalīti, attīrīti, sadalīti (pēc vēlamā svara), saldēts šoka saldēšanas kamerā, vakuuma iepakojumā: AKNAS, SIRDS, MĒLE. Produkti iepakoti kartona kastēs. 150.00 Eur/gb.

Lielā paka: Rūpīgi atdalīti, attīrīti, sadalīti (pēc vēlamā svara), vakuuma iepakojumā, saldēts šoka saldēšanas kamerā: AKNAS, SIRDS, MĒLE, ASTE, VAIGI, NIERES, SĒKLINIEKI (ja ir). Produkti iepakoti kartona kastēs.  160.00 Eur/gb.

Pilnā paka: Rūpīgi atdalīti, attīrīti, sadalīti (pēc vēlamā svara), vakuuma iepakojumā, sasaldēts šoka saldēšanas kamerā, (ja nepieciešams): AKNAS, SIRDS, MĒLE, ASTE, VAIGI, NIERES, SĒKLINIEKI (ja ir), PLAUŠAS, KUŅĢIS, DIAFRAGMA, TRAHEJAS. Produkti iepakoti kartona kastēs. 170.00 Eur/gb.

***Saldēšana šoka kamerā izmaksā 30.00 EUR/h.

***Produkcijas ilgstoša uzglabāšana "Bauņu gaļas ceha" noliktavās: pēc paziņojuma saņemšanas par produkcijas gatavību, tā jāizņem 48 h laikā. Papildus uzglabāšana 5 EUR / 24 h par katriem 100 kg (ieskaitot brīvdienas)!

***Marķējums: privāta marķējuma ieviešana 50.00 EUR. Izmaiņu veikšana marķējumā (cenu un citas informācijas maiņa uz etiķetes produkcijai) 20 EUR / reize.

3. daļa: Liemeņa gatavināšana un atkaulošana.

TE-LEJUPIELĀDEI FAILS PAR SADALI UN GATAVINĀŠANU (PDF)

Liemeņa gatavināšana (sausās gatavināšanas metodē, šim procesam īpaši izveidotās un pielāgotās  kamerās). 

Gatavināšanas ilgumu (dienās) nosaka un iesaka kautuves vadītājs, pēc kaušanas novērtējot liemeņa kvalitāti un vadoties pēc tā , ko klients vēlas saņemt (desu ražošanai nebūs nepieciešams gaļu gatavināt tik ilgi, kā ,piemēram, steikiem). NEGATAVINAM CITĀS KAUTUVĒS KAUTUS LIEMEŅUS!!!

Gatavināšanas izmaksas:

  • Āķa vieta kamerā- 2,50 EUR /24h (pusliemenis vai ceturtdaļa)
  • 1 Vieta uz Steiku plaukta - 1 EUR / 24h  (stobriem)

Standarta kaulojums: 

Vispārīgām pozīcijām, bez specifiskiem griezumiem 0.70 Eur/ par kautsvara kg. 

Standarta kaulojums nozīmē, ka tiks izgriezta fileja, antrekots un muguras karbonāde, lielie muskuļi ( šķiņķis un gulašs) un triminga gaļa (gaļa malšanai, gaļas atgriezumi atkaulojot lielos muskuļus). Griezumi tiek marķēti pēc lielās muskuļu grupas nosaukuma (karbonāde, šķiņķis, gulašs, gaļa malšanai).  Speciālo griezumu uzskaite zemāk: 

4. daļa: Īpašo (speciālo) griezumu sadalījums:

+2.00 EUR/par pozīciju pie sadales

Griezums ar kaulu

Steiki (Ribsteiki, Porterhouse, T-bone un citi),
Stilbiņš (Osso Buco),
Ribas (English cut, Shortribs u. tml.),
Lāpstiņa un / vai plecs ar kaulu.
Gabali ar kaulu tiek sazāģēti šķēlēs apm. 3-4 cm biezumā vai pēc pasūtītāja norādījumiem. Fasē pēc klienta norādījumiem.  

+2 EUR / pozīcija

Lielie muskuļi (šķiņķi)

Langets, Silverside, Topside, Picanha (Culotte), Tri-tip (Cuvette), "Pakaļējās ciskas steiki" (Rump/ Round) un citi griezumi.
Attīrīti, sadalīti gabalos pēc vajadzības. Fasē pēc klienta norādījumiem.

+2 EUR / pozīcija

Krūtiņas, pavēderes griezumi

Briskets, Flanks, Skirts un citi.
Attīrīti, sadalīti gabalos pēc vajadzības. Fasē pēc klienta norādījumiem.

+2 EUR / pozīcija

Plecs, lāpstiņa, kakls

Lāpstiņas fileja, lāpstiņas steiks, cepeša, karbonādes gabali un citi griezumi.
Attīrīti, sadalīti gabalos pēc vajadzības. Fasē pēc klienta norādījumiem.  

+2 EUR / pozīcija

5.Daļa: gaļas un produkcijas Fasēšana

Vakuuma maisos                        līdz 0,5 kg 

Svaigi gaļas griezumi bez kaula, izstrādājumi (desas , pelmeņi u.tml.)
0,80 EUR / kg 

Vakuuma maisos        0,501 kg un smagāki

Svaigi gaļas griezumi bez kaula, izstrādājumi (desas , pelmeņi u.tml.)
0,50 EUR / kg

BIEZAJOS Vakuuma maisos        

Svaigi gaļas griezumi AR KAULU vai produkcija ar kaulu (suvidētas ribas u.tml.)
1 EUR / GB (maiss)

privāta marķējuma ieviešana      

Saskaņojot uzlīmju parametrus un informāciju, kam jābūt redzamai uz tās, varam izveidot privāto marķējumu. 
Ieviesta marķējuma korekcijas-20 Eur/reize. 
50 EUR/ izveidošana

kartona kaste līdz 10kg   

Ērtākai pārvadāšanai/uzglabāšanai. Kad nevajag/negribas maisus. 
1 EUR /gb

ietīšana pārtikas plēvē

Liemeņa daļai, Nedalītām Cigārdesām u.tml.
individuāli

porcionēšana maisos

produkcijas sadalīšana vienādās daļās (piem., uz medību kolektīvu) 
1 EUR/PORC

glabāšana 

Kolīdz produkcija gatava atdošanai, mēs zvanam. Ja pēc gatavās produkcijas neierodas 48h laikā- piemērojam papildu uzglabāšanas maksu- 5EUR/diennaktī par katriem 100 kg. Arī brīvdienas un svētku dienas!
5 EUR /24h