• LAT
  • ENG
  • Sākums
  • VEIKALS
  • Kontakti
    • Forma īpašiem pasūtījumiem / jautājumiem
    • HoReCa, juridiskām personām
  • Blogs
  • Pakalpojumi un izcenojumi, kautuve
    • Gaļas un medījumu gaļas pārstrāde
    • Medījumu iepirkšana
  • Pasūtījuma saņemšana / piegāde
    • Noteikumi
    • Projekti
  • Gaļas galerija

3 stundu stilbiņi

29. aprīlis, 2021 pl. 15:00, Nav komentāru

Ja vien šis ēdiens neprasītu zināmu devu apņēmības,  es to gatavotu un ēstu katru dienu. Bet tās minimums 3 stundas ilgās viršanas, lai panāktu to īsto, gaidīto efektu, šim osso buco ir jāvelta grozies kā gribi. Pa šo laiku sautējumu ietumējošās, veselīgās, želejīgās muguras smadzenes no kauliņa sildoties iztek un papildina liellopa kaulu buljonu ar izteiksmīgu, maigu, treknu garšu, atstājot kauliņu pliku ar caurumu viducī no kā arī tieši tulkojot, griezumam dots nosaukums "osso bucco" - caurais kauls/ kaula caurums. Gaļa ir mīksta, kaut šķiedraina un ļoti sātīga - te par papildus piedevu kalnu nav jādomā, pietiks kaut ar svaigu maizīti vai svaigiem salātiem, vīna glāzi un labu salveti - savādāk pirksti visu laiku jāatlaiza no lipīgās mērces . 

Kamēr uz ļoti karstas pannas no abām pusēm apcepu osso gabalus (apbērtus ar sāli, pipariem un miltiem), blakus lēzenajā sautējuma traukā sacepu sīpolus, ķiplokus, burkānus, lielu karoti tomātu pastas, paprikas pulveri un apleju ar liellopu kaulu buljonu. Kad osso apcepti, lieku tos lēzenajā katlā un uz vidējas liesmas sautēju lēnām vismaz 3 stundas. Piemetu pāris saburzītas lauru lapas, piparu graudus, sinepju sēklas, oregano un dilles. Vāks virsū un gaidam, kad saldā smarža sauks pie galda. 

Pacietība atalgo! 

Silva.

Nav komentāru

Komentēt







Jaunākie ieraksti

  • Veiksmīgs uzņēmējs Latvijā
    17. jūn. 2024
  • Province. Zemes ķīmija.
    5. okt. 2023
  • Vakar gatavojos, lai šodien ēstu liellopa Flank
    8. jūn. 2023
  • Borščs
    13. jan. 2023
  • Kotletes!
    3. jan. 2023
  • Ja gaļu mājdzīvniekiem - tad no Bauņu Bullīša.
    25. okt. 2022
  • Kapēc nogatavināta liellopu gaļa ir kaut kas tik ļoti īpašs?
    26. aug. 2022

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.