• LAT
  • ENG
  • Sākums
  • VEIKALS
  • Kontakti
    • Forma īpašiem pasūtījumiem / jautājumiem
    • HoReCa, juridiskām personām
  • Blogs
  • Pakalpojumi un izcenojumi, kautuve
    • Gaļas un medījumu gaļas pārstrāde
    • Medījumu iepirkšana
  • Pasūtījuma saņemšana / piegāde
    • Noteikumi
    • Projekti
  • Gaļas galerija

Ļoti karsts Liellopa BBQ

13. maijs, 2021 pl. 17:08, Nav komentāru

 Lēni suvidēts (vakuumā iepakots, ilgi lēni vārīts, tā lai vēl mazliet pa vidu rozīgs un sulīgs) nogatavināts liellopa šķiņķis. Šķiņķis pēc vārīšanas un atpūšanās iemarinēts BBQ mērcē. Vakuumā marinēts nogatavinātas liellopu gaļas sašliks pikantā marinādē.

Lūk, kā izskatās mūsu pusdienas dienās, kad jāiet laukā talkot. Klāt lieliski piederas svaigi salāti un maizīte ar kuru savākt uz šķīvja iztecējušās gaļas sulas, jo negribas laist zudībā ne piles, ne grama šī sātīgā paēdiena. Gatavošana ir super elementāra - kārtīgi uzsildam grilu (vēlams grilu novietot tur, kur aizvējš, lai vējš netirda liesmu un nedzenā karstumu), uzliekam škēles un gaļas gabaliņus uz restēm, pa pāris minūtēm no katras puses cep (vāku virsū), veido rūtiņu rakstu, ja gribas, lai skaisti izskatās pasniegšanas laikā. 

Gardus un priekpilnus ēšanas brīžus vēlot, 

Silva. 

P.S. Vakarā abi ar vīru pilnībā apgāzām šo teoriju, ka vajadzētu bezvēju un kontrolētu liesmu, lai BBQ šķiņķis izdotos. Lūk, izrādās, ka galvenais ir laba kompānija un liesma. Jebkāda liesma. Tātad - galvenā atziņa - vajag tik cept un neiespringt! :)

Nav komentāru

Komentēt







Jaunākie ieraksti

  • Veiksmīgs uzņēmējs Latvijā
    17. jūn. 2024
  • Province. Zemes ķīmija.
    5. okt. 2023
  • Vakar gatavojos, lai šodien ēstu liellopa Flank
    8. jūn. 2023
  • Borščs
    13. jan. 2023
  • Kotletes!
    3. jan. 2023
  • Ja gaļu mājdzīvniekiem - tad no Bauņu Bullīša.
    25. okt. 2022
  • Kapēc nogatavināta liellopu gaļa ir kaut kas tik ļoti īpašs?
    26. aug. 2022

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.