• LAT
  • ENG
  • Sākums
  • VEIKALS
  • Kontakti
    • Forma īpašiem pasūtījumiem / jautājumiem
    • HoReCa, juridiskām personām
  • Blogs
  • Pakalpojumi un izcenojumi, kautuve
    • Gaļas un medījumu gaļas pārstrāde
    • Medījumu iepirkšana
  • Pasūtījuma saņemšana / piegāde
    • Noteikumi
    • Projekti
  • Gaļas galerija

Stāsts par Pastēti, liellopa taukiem un "ķīmiķošanu"

1. jūnijs, 2021 pl. 18:51, Nav komentāru

Vārītā liellopu aknu pastēte ar cūkas speķi un liellopa taukiem. 


... ļooooti garšo aknu pastētes - labprāt to izvēlos brokastīs ar garšīgu, svaigu baltmaizi, jo , manuprāt, aknu pastēte ir jāēd ar baltmaizi- tad tas saldums no maizes tik ļoti labi sastrādājas kopā ar to rūgtumiņu un sātīgumu no liellopa aknas, ka nekas cits i' klāt  nestāv! 

   Lielākās bažas aknu pastētes ražošanā sagādā uzglabāšanas termiņš... Ļoti negribas pievienot  aknu masai pārmērīgi daudz dažādas brīnumpiedevas pulverīšos (antioksidantus, konservantus). Protams mūsdienās augošam, ražojošam pārtikas uzņēmumam bez tiem arī īsti nekā neiztikt, bet vienmēr ir iespēja kaut ko pasākt lietas labā. Tas  gan prasa vairāk laika, izpētes, darba un piepūles, un pats galvenais - vēlmi. Ir regulas, kas ierobežo un kontrolē piedevu izmantošanu pārtikas ražošanā. No ieteicamajām devām, mēs Bullītī, piemēram desu ražošanā pielietojam teju 10 x mazāk, kā būtu pieļaujams pēc visām regulām. Cehā ražojam produktus biežāk un mazākos apjomos, kaut arī mūsu reālā ražošanas kapacitāte ir daudz lielāka un ekonomiski izdevīgāk būtu ražot lielos apjomos. Bet visam savs laiks. 

Atgriežoties pie izmaiņām, ko veicām ar vārīto liellopu aknu pastēti. Lai mazliet pagarinātu tās uzglabāšanas termiņu (kas tiktāl bija 4 dienas), to pēc sapildīšanas nolējām ar dzidrinātiem liellopa taukiem, kas "infuzēti" ar kaltētu timiānu un rozmarīnu. Pārklājot ar plānu kārtiņu dzidrinātu liellopu tauku pastētes virsmu - gaiss vairs tik viegli netiek tai klāt, jo tauki sacietējot izveido aizsargslāni - un baktērijām tas nemaz nepatīk , nav kur iespraukties.

Liellopa tauki dzidrināšanai ir iegūti no laimībā augušiem un bioloģiskās saimniekošanas idejas atbalstošu zemnieku uzturētiem liellopiem - tepat Latvijā.

Liellopa tauki ir satriecošs produkts. 

  • Liellopa tauki bagātīgi satur A, D, E un K vitamīnus (no tiem ražo ziepes, krēmus, šampūnus un pat veļas mazgājamos līdzekļus).
  • Liellopa taukiem ir ļoti augsta degšanas un dūmošanas temperatūra (labi piemēroti fritēšanai). 
  • Ganībās auguša liellopa tauki satur CLA jeb konjugēto linolskābi, kas ir dabiska taukskābe, kas sekmējot tauku dedzināšanas procesus, balstot imūnsistēmu, (liellopos, kas auguši ganībās CLA izveidojas vairāk, kā konvencionāli audzētajiem).
  • Liellopa tauki ir sirds veselībai draudzīgākie tauki.
  • Liellopa taukos esošās taukskābes uzlabo smadzeņu darbību. 
  • Liellopa taukiem piemīt antioksidantu īpašības.
  • Liellopa tauki sargā no un palīdz cīņā pret tādām slimībām kā Alcheimers un dažādām onkoloģiskajām saslimšanām...
..Liellopa tauku labo īpašību saraksts ir ļoti garš un tikpat daudzpusīgs. Lai visus pozitīvos punktus nosauktu un izskaidrotu, būtu jāizdod biezs, smags pētnieciskais darbs (varbūt kādam rodas iedvesma uz šo?). Urbjoties cauri interneta dzīlēm var atrast ļoti daudz informācijas (lielākoties gan angliski). 


Veselību un spēku vēlot, 

Silva



Nav komentāru

Komentēt







Jaunākie ieraksti

  • Veiksmīgs uzņēmējs Latvijā
    17. jūn. 2024
  • Province. Zemes ķīmija.
    5. okt. 2023
  • Vakar gatavojos, lai šodien ēstu liellopa Flank
    8. jūn. 2023
  • Borščs
    13. jan. 2023
  • Kotletes!
    3. jan. 2023
  • Ja gaļu mājdzīvniekiem - tad no Bauņu Bullīša.
    25. okt. 2022
  • Kapēc nogatavināta liellopu gaļa ir kaut kas tik ļoti īpašs?
    26. aug. 2022

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.